Over Uitgelegd

Dagelijks stellen we zoekmachines de vraag 'wat betekent dat?'. Zoekresultaten komen terug als een enorme hoeveelheid 'hits', waar we vervolgens doorheen klikken om te kijken of het antwoord op onze vraag er mogelijk tussen staat. Met Uitgelegd vind je dat antwoord een stuk sneller.

Vrijwel alle informatie die je zoekt kun je vinden op het internet, alleen is deze informatie meestal verspreid over meerdere bronnen en moet je een hoop klikken voor je hebt gevonden waar je naar op zoek bent. Waar Uitgelegd naar streeft is het samenbrengen van deze content op één overzichtelijk en gemakkelijk navigeerbaar platform, waarbij alles is verzameld in thema's, onderwerpen, deelonderwerpen en overzichtelijke begrippenlijsten. Onderwerpen worden uitgelegd aan de hand van vragen en antwoorden.

Het streven is alle uitleg zo te presenteren dat het voor iedereen duidelijk en makkelijk te begrijpen is. Dit doen we door te focussen op eenvoudig taalgebruik (geen jargon) en zoveel mogelijk gebruik te maken van foto's en video's.

Uitgelegd is een soort Wikipedia?

Ja en nee. Ja, want net als Wikipedia geeft Uitgelegd informatie over een diversiteit aan onderwerpen, maar daar houdt een mogelijke vergelijking op. Wikipedia is een encyclopedie en is bedoeld als naslagwerk dat letterlijk alles in onze wereld beschrijft zoals mensen, dieren, concepten en dingen.

Uitgelegd daarentegen is beter te vergelijken is met een handboek waarin de belangrijkste informatie over een onderwerp staat en waarin onderwerp-specifieke begrippen en processen worden beschreven. Hoewel er hier en daar overeenkomsten zijn, zijn de doelen en opzet compleet verschillend.